Počinje nova sezona Prve lige Federacije BiH: Bez izrazitog favorita, nekoliko kandidata za Premijer ligu

jedinstvo
Počinje Prva liga FBiH

 

 

Jedinstvo iz Bihaća u novu sezonu Prve lige Federacije BiH ulazi s drugačijim ambicijama, a tim sa stadiona Pod borićima nada se ulasku u Premijer ligu BiH.

Šef stručnog štaba Muhamed Berberović definisao je igrački kadar za predstojeću takmičarsku sezonu, kojem je priključeno čak 11 pojačanja. Najzvučnija nova imena u crveno-bijelom dresu su sigurno Nusmir Fajić, Dženan Haračić, Vlado Koprivica, Bojan Kremenović, Ivan Tankuljić i Ivan Olić.

- Igrači koji su nam se kasnije priključili vrlo brzo će biti spremni za ligaške izazove. Najvažnije je da nemamo problema s povredama, tako da smo vrlo optimistični. Želimo odmah od starta pokazati da smo najjača ekipa u ligi, izjavio je Berberović, koji je istakao da je GOŠK najveći konkurent njegovoj ekipi za ulazak u elitu.

Upravo će u prvom kolu Prve lige Federacije BiH i da se igra derbi Jedinstva i GOŠK-a. Domaći su u problemu jer neće biti Nusmira Fajića zbog povrede. Sa druge strane GOŠK želi plasman u Premijer ligu, ali veliki upitnik stoji iznad mlade ekipe koju predvodi Vule Trivunović.

Parovi 1. kola Prve lige FBiH, subota u 17.30 sati: Jedinstvo - GOŠK, Zvijezda - Orašje, Bratstvo - Goražde, Budućnost - Vis Simm Bau, Slaven - Igman, Travnik - Radnik, Rudar - Čapljina. Nedjelja u 17.30: TOŠK - Posušje