fbpx Podatak koji najbolje pokazuje koliko je dominantan Lionel Messi

Podatak koji najbolje pokazuje koliko je dominantan Lionel Messi

Home

Podatak koji najbolje pokazuje koliko je dominantan Lionel Messi

Lionel Messi čovjek je koji je srušio gotovo sve rekorde koji su mu dostupni, a još nije ni blizu gotov sa svojom nogometnom karijerom.

U posljednjih 15 godina, otkako je debitova za Barcelonu, postao je ključni igrač te katalonske ekipe, okrunio se s čak pet Zlatnih lopti i preživio sve smjene trenera u svojoj eri.

Jedan podatak ne daje odgovor na pitanje zašto je to tako, ali daje dobru sliku o razmjerima dominacije jednog od najboljih nogometaša ikad.

Analitička kuća Opta bavi se mjerenjem statističkih učinaka nogometaša, a podatke napredne statistike prikuplja od 2006. godine.

Jedan je od parametara koje mjere broj uspješnih driblinga nogometaša. Kad se pogleda ukupni zbroj uspješnih driblinga nogometaša u zadnjih 13 godina, dakle od početka mjerenja do danas, Messi je prvi. I to daleko prvi.

Argentinac je prvi s 1880 uspješnih driblinga, čak 660 više od drugoplasiranog Edena Hazarda. Nakon njih dvojice s 939 dolazi Franck Ribery, a top pet zatvaraju Aguero s 832 driblinga i Cristiano Ronaldo s 816.

Ipak, Messi nije prvi po postotku koji se dobije kad se pogleda broj pokušanih i uspjelih driblinga. Tu prvo mjesto drži Andres Iniesta sa 60,9% uspješnosti (sa 742 uspješna), a prate ga Messi s 57,2% i Hazard s 57,1%.

Topic
Objavio: Tue, 19/11/2019 - 13:07
Back to top