Pogba nije jedini koji je došao u sukob s Mourinhom

Trening Manchester Uniteda koji se održao danas nalazi se u centru pažnje zbog videa na kojem se jasno vidi da Jose Mourinho nije htio pružiti ruku Paulu Pogbi.

U medijma se već neko vrijeme uveliko piše o tome da Mourinho i Pogba nisu u dobrim odnosima, ali su obojica to demantovali. Ipak, snimak današnjeg treninga je najbolje pokazao da ima nekih problema između njih, te da je atmosfera zaista lloša.

The Sun prenosei da Pogba nije prvi igrač kojeg je Mourinho "otpisao" na ovaj način. Ukoliko Portugalac ostane na klupi Uniteda neće biti iznenađenje ako Pogbu preseli na klupu, jer je to već radio pojedinim igračima u Real Madridu, Chelseaju, ali i Unitedu.

Naime, njegova prva "žrtva" bio je Iker Casillas koji je na kraju napustio Real Madrid zbog Mourinha, a u nekoliko navrata njegov bijes su osjetio Sergio Ramos i Pepe. U Chelseaju su isto doživjeli Juan Mata i Kevin De Bruyne koji su također zbog Mourinha napustili klub.

Mourinho je uspio naći "žrtvu" i u Manchester Untiedu kada je Luka Shaw bio na izlaznim vratima. Ipak, u nedostatku rješenja u dafanzivi ovaj igrač je dobio šansu za igru ove sezone i to je iskoristi. Šta će biti s Mourinhom i Pogbom ostaje nam da vidimo.