Pogledajte bolid Ferrarija za novu sezonu

Ekipa Ferarija predstavila je novi bolid SF90 za novu sezonu sa ciljem da se okonča dugogodišnja dominacija Mercedesa i potjera za titulom u šampionatu Formule1.

Direktor tima Matija Binoto i vozači Sebastijan Fetel i Šarl Leklerk su na bini u Maranelu predstavili novi bolid u znak obilježavanja 90. godišnjice italijanskog proizvođača.

Na bini su im se pridružili predsjednik Ferarija Džon Elkan i izvršni direktor Luis Kamiljeri.

"Bolid je utjelovljuje najnoviju i najmoderniju tehnologiju, odražava nove propise za predstojeću sezonu i plod je zajedničkog velikog rada i talenata svih u Skuderiji", rekao je Kamiljeri.

Novi bolid je prepoznatljive crvene boje Ferarije, s tim što je ove godine "matiran", sa crnim mrljama i jedva bijele.

"Već sam uzbuđen i jedva čekam da uđem u njega. Radujem se novoj sezonu. Mislim da je tim na pravom pravom putu i nadam se da možemo još mnogo da napredujemo",rekao je Fetel.

On je prošle sezone pobjedio na prve dvije trke šampionata Formule 1, a čak triput je imao pol-poziciju na prve četiri trke. Situacija se ipak promijenila za Ferari kako je sezona odmicala, pa je na kraju Luis Hamilton iz Mercedesa osvojio titulu.

Ferari nije osvojio titulu u poretku konstruktora od 2008. godine, a posljednji vozač kom je pošlo za rukom da trijumfuje u poretku vozača bio je Kimi Raikonen 2007.

"Prethodna sezona je bila naša najbolja u posljednjih 10 godina, ali ipak nije ispunila očekivanja. Vraćanje na tron nikada nije lako, ali vjerujem da istrajno i samouvjereno možemo doći do ispunjenja naših ciljeva", rekao je Kamiljeri.

Nova sezona šampionata Formule 1 počeće 17. marta na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.