Pogledajte kako su Francuzi objasnili zašto je Modrić najbolji na svijetu

I prije nego što dobije loptu u noge, Hrvat zna šta će napraviti

Puno polemika u svijetu nogometa izazvala je "Zlatna lopta", koju je jučer dobio Luka Modrić. Mnogi navijači tvrde da je Modrić jedan od najgorih osvajača "Zlatne lopte" u historiji, a tu tvrdnju argumentiraju time da hrvatski kapiten nagradu nikako nije zaslužio u konkurenciji strojeva za golove kao što su Mesi (Messi) ili Ronaldo.

Međutim, francuski "RMC Sport" objavio je izvrsnu videoanalizu u kojoj secira igru Luke Modrića i tumači zašto je Hrvat najbolji na svijetu iako ne zabija i ne asistira.

- Modrić vrhunski čita igru. I prije nego što dobije loptu u noge, zna šta će napraviti. Uvijek je korak ispred. Također, tehnički je sjajan čak i pod pritiskom suparnika. Drugi je najbolji dribler Reala ove sezone. Odličan je i u predaji lopte i ima širok spektar dodavanja. Bez obzira kako primi loptu, nešto će napraviti - objašnjavaju u videu.

- Uvijek je dostupan između linija. Ne utrčava često u prostor, radije stoji iza napadača i uvijek izvan 16-erca. Ove je sezone samo 22 puta dodirnuo loptu u suparničkom kaznenom prostoru. Jako je dobar pod presingom i gotovo sam može u startu prekinuti napad suparnika. Možete mu dati loptu u bilo kojoj situaciji i on će je sačuvati. To je važno svakoj ekipi. Sve vidi na terenu. Jako je inteligentan. Čini sve igrače boljima - zaključuju Francuzi.