fbpx Pogledajte kako su Francuzi objasnili zašto je Modrić najbolji na svijetu

Pogledajte kako su Francuzi objasnili zašto je Modrić najbolji na svijetu

Home

Pogledajte kako su Francuzi objasnili zašto je Modrić najbolji na svijetu

Foto: Screenshot
I prije nego što dobije loptu u noge, Hrvat zna šta će napraviti

Puno polemika u svijetu nogometa izazvala je "Zlatna lopta", koju je jučer dobio Luka Modrić. Mnogi navijači tvrde da je Modrić jedan od najgorih osvajača "Zlatne lopte" u historiji, a tu tvrdnju argumentiraju time da hrvatski kapiten nagradu nikako nije zaslužio u konkurenciji strojeva za golove kao što su Mesi (Messi) ili Ronaldo.

Međutim, francuski "RMC Sport" objavio je izvrsnu videoanalizu u kojoj secira igru Luke Modrića i tumači zašto je Hrvat najbolji na svijetu iako ne zabija i ne asistira.

- Modrić vrhunski čita igru. I prije nego što dobije loptu u noge, zna šta će napraviti. Uvijek je korak ispred. Također, tehnički je sjajan čak i pod pritiskom suparnika. Drugi je najbolji dribler Reala ove sezone. Odličan je i u predaji lopte i ima širok spektar dodavanja. Bez obzira kako primi loptu, nešto će napraviti - objašnjavaju u videu.

- Uvijek je dostupan između linija. Ne utrčava često u prostor, radije stoji iza napadača i uvijek izvan 16-erca. Ove je sezone samo 22 puta dodirnuo loptu u suparničkom kaznenom prostoru. Jako je dobar pod presingom i gotovo sam može u startu prekinuti napad suparnika. Možete mu dati loptu u bilo kojoj situaciji i on će je sačuvati. To je važno svakoj ekipi. Sve vidi na terenu. Jako je inteligentan. Čini sve igrače boljima - zaključuju Francuzi.

Topic
Objavio: Tue, 04/12/2018 - 19:40
Back to top