Pogledajte najbizarniju scenu sezone i začuđenu reakciju Verstappena kada je saznao da je prvak

formula 1
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Japana u Suzuki ponudila nam je jednu od najbizarnijih scena posljednjih godina u svijetu sporta pošto Max Verstappen nije znao da je novi šampion.

 

Verstappen je danas u skraćenoj verziji utrke u užasnim vremenskim uvjetima nadmoćno slavio u odnosu na rivale. Očekivalo se da će se dodijeliti manji broj bodova jer se vozila skraćena utrka, ali to nije bio slučaj.

Nizozemski vozač je završio ispred svojih rivala i proslavio je pobjedu u utrci, ali ne i u šampionatu. No, nakon utrke u potpisu organizatora stajalo je da je Verstappen novi prvak svijeta.

Taj potpis zbunio je sve gledatelje, medije, kao i one na stazi u Suzuki. Čak ni sam Verstappen nije znao da je prvak.

 

Videosnimak reakcije Verstappena kada je saznao da je prvak postao je brzo hit na društvenim mrežama. Nizozemac je ostao u čudu i ni sam nije vjerovao da je prvak te je očekivao da će za trofej morati čekati do naredne utrke.

Predstavnike svoga tima začuđeno je pitao da li su sigurni da je on prvak i da li može ići da slavi. Reakcija je postala viralna.

Ispostavilo se da mu je titulu omogućilo to što je Charles Leclerc kažnjen s pet sekundi i prebačen s druge na treću poziciju. Također, dodijeljen je maksimalan broj poena, iako je utrka skraćena, tako da je Verstappen na kraju ponio titulu prvaka svijeta.