Poirier opasno prijeti McGregoru: Htio sam ga povrijediti, sada imam drugu taktiku

vhk
UCF borac Dustin Poirier vjeruje da ima snagu da pobijedi Conora McGregora u prvom velikom MMA meču u 2021. godini rekavši kako želi nadmudriti Irca i pokazati da je mnogo zreliji i iskusniji nego ranije.

 

Meč zakazan za 23. januar će biti revanš McGregora i Poiriera koji su se prvi put borili 2014. godine kada je pobjednik bio Irac.

Poirier kaže da je McGregor uvijek bio sjajan borac, a da će ovaj meč biti potpuno drugačiji nego onaj iz 2014. godine jer su se obojica dodatno razvila.

"McGregor je uvijek bio sjajan borac, dobio je mnogo mečeva i prije tog posljednjeg sa mnom, ali smo se obojica ustalili u vrhu i mislim da smo sada mnogo iskusniji i zreliji. Očekujem jednu potpuno drugačiju borbu", rekao je Poirier.

Dalje, ističe da želi uraditi svoj posao na najbolji mogući načnin te da nema namjeru da se sveti.

"U prvoj borbi sam bio emotivan, želio sam ga povrijediti. Sada ga želim nadmudriti, pobijediti ga, uraditi svoj posao dobro. Nemam nikakvi želju da se osvetim za bilo šta niti imam loše osjećaje prema njemu, imam samo jedan cilj, a to je da napredujem i da mi karijera bude još bolja", kaže Poirier.

Njegov protivnik McGregor je odlučan da se na pravi način vrati u oktagon, a tokom priprema se odrekao i vlastitog viskija Proper No. Twelve, što je rijetko radio tokom karijere.