Pojavio se snimak Džekine reakcije kad je saznao da neće osvojiti Scudetto

.
Titula pripala Milanu

Inter je sa ubjedljivih 3:0 pobijedio Sampdoriju, ali to Nerazzurrima nije bilo dovoljno da odbrani Scudetto pošto je Milan bez većih problema u gostima pobijedio Sassuolo (0:3).

Društvenim mrežama je počeo kružiti snimak igrača Intera s klupe koji su shvatili da neće doći do titule. To se desilo oko 30. minute susreta.

Igrači među kojim je bio i Edin Džeko su više bili fokusirani na dešavanja na Mapei stadionu, a Arthuro Vidal je meč Milan - Sassuolo pratio na svom smartphoneu.

Upravo je Čileanac bio taj koji je ostalim saopštio da je Olivier Giroud postigao drugi gol za Rossonere, nakon čega je rezervni golman Cordaz proširio vijest.

Ranocchia kao da je rukom signalizirao da je 2:0 i kako je sve gotovo. Džeko je izgledao skamenjeno, dok je Dimarco bio vidno razočaran.

Bez obzira što je ostao bez Scudetta Džeko može biti zadovoljan svojom prvom sezonom u dresu Nerazzurra obzirom na dva osvojena trofeja.

Popularni Dijamant je u zrak podigao pehare namjenjen osvajaču italijanskog Superkupa i Kupa, dok je stigao i do osmine finala Lige prvaka.

Sezonu je završio sa 17 golova i 10 asistencija u svim takmičenjima te se pokazao kao pravo pojačanje pogotovo iz razloga što je na Meazzu stigao besplatno.