Pojavio se snimak nedavnog napada Manijaka na Horde zla na autoputu

.
Uoči sarajevskog derbija koji je na programu u nedjelju između Željezničara i Sarajeva na društvenim mrežama pojavio se snimak nedavnog pokušaja obračuna između navijačkih grupa dva kluba.

U naselju Ljubnići kod Ilijaša u noći krajem februara došlo je do incidenta u kojem je oštećen jedan autobus, a sve je u konačnici rezultiralo hapšenjem 14 osoba.

Najvatreniji navijači Željezničara popularni Manijaci pokušali su napasti pripadnike navijačke grupe Horde zla koji su se vraćali sa gostovanja u Banjoj Luci.

"U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila te udubljenja na bočnoj strani, saopćeno je tada iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili predmetna krivična djela, slobode je lišeno 14 osoba. Također, dva maloljetnika koja su bila s osobama koje su lišene slobode, u pratnji roditelja su otpuštena iz službenih prostorija te je nad njima izvršena kriminalistička obrada u skladu sa zakonom.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se sutra na stadionu Grbavica s početkom u 20 sati. Direktan televizijski prijenos osiguran je na Areni Sport, a na portalu Klix.ba možete pratiti uživo tekstualni prijenos meča.

 

Foto:Screenshot