Policija tokom sarajevskog derbija oduzela desetine baklji i drvenih palica

r
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je da je na jučerašnjem sarajevskom derbiju oduzeta 81 baklja i 46 komada drvenih palica tokom strogih pretresa uoči početka utakmice.

Željezničar i Sarajevo u blijedom i prepunom tenzija derbiju remizirali su bez golova, a utakmica će se pamtiti po tri crvena kartona i strogim kontrolama kakve još nisu viđene na domaćim utakmicama.

Navijači oba kluba prije početka utakmice prolazili su kroz kabine za pretres, što je uzrokovalo velike gužve te ulazak navijača Sarajeva znatno ranije na utakmicu. S druge strane, domaći navijači su također imali svoje probleme pa su zbog cijelog tog protesta brojni zakasnili na početak utakmice.

Međutim, iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su da je tokom kontrole na ulazima oduzeta 81 baklja te 46 drvenih palica.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom provođenja mjera i radnji na osiguranju derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, koja se odigrala jučer na stadionu Grbavica, prilikom pregleda prostora tribina i Fan shopa, pronašli su i privremeno oduzeli 81 komad baklji i 46 komada drvenih palica – držalica", saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Također, dodaje se i da su policijski službenici izdali šest prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira.

 

Foto : MUP Kantona Sarajevo