Policija zabranila Vranješu odlazak u Zagreb, a on poručio: Huligani su htjeli da me linčuju

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ nije konkurisao za duel posljednjeg šestog kola grupne faze Europa lige između zagrebačkog Dinama i njegovog Anderlechta.

Vranješ je istakao da mu je belgijska policija zabranila odlazak u glavni grad Hrvatske zbog sigurnosti.

”Nisam čitao šta pišu mediji, isključio sam se sa interneta i izolovao sa društvenih mreža. Što se tiče utakmice protiv Dinama u Zagrebu, stigla je policija u klub i rekla da ne smijem u Zagreb, zbog vlastite bezbjednosti. To je policija Europske unije i nije šala”, kazao je Vranješ za Žurnal i dodao:

“Da sam u AEK-u, kod braće Grka, objasnio bih im da se ne bojim i da igram igrati u Zagreb fudbal na svoju odgovornost i oni bi me ispoštovali. Ali, policija u Belgiji mi nije dozvolila da putuje u Hrvatsku. Imali su dojavu, jer me navodno čekala grupa huligana sa željom da me linčuje. To mi je smiješno. Gledao sam susret na televiziji, ali da sam ja igrao, mi bi pobijedili i opet bih imao podmajicu”.

Vranješ je 2010. godine igrao za moldavski Sheriff protiv Dinama u Zagrebu, a nakon duela je ispod dresa nosio majicu na kojoj je pisalo “Delije sever”.