Politika razvaljuje Velež

.
Mostarski klub suočen s novim odlascima

 

Navijače Veleža nedavno je zatekla ostavka Džemila Šošea, koji je napustio funkciju direktora kluba, a njegov odlazak ispostavio se kao samo jedan u nizu. 

Uoči utakmice sa Slogom (poraz od 3:0) još četiri člana Upravnog odbora Veleža odlučila su da napuste klub, a, prema nezvaničnim informacijama, ostavke su podnijeli Ibro Marić, Meaz Begović, Anel Demić i Mirsad Rahimić.

Velike promjene u mostarskom klubu potvrdila je i prekjučerašnja obavijest Veleža. Naime, iz kluba su potvrdili da će 5. oktobra biti održana vanredna sjednica Skupštine FK Velež na kojoj će se birati novo rukovodstvo kluba.

- Fudbalski klub Velež Mostar obavještava svoje članove, navijače i prijatelje kluba da će u srijedu, 5. 10. 2022. godine, biti održano vanredno, izborno, zasjedanje Skupštine FK Velež Mostar. O tačnom mjestu i terminu održavanja Skupštine obavijestit ćemo vas naknadno - saopćili su iz Veleža.

Kako smo uspjeli saznati, glavni razlog ove podjele među dojučerašnjim saradnicima i prijateljima u Upravi Veleža je politika. Navodno je odlazeća garnitura naklonjena NIP-u. 

Tako nešto može se zaključiti i u objavi bivšeg igrača “Rođenih” Samira Ćemalovića.

- Davno sam izašao iz kluba, plaćam redovno članarinu i godišnju (ne slikam se) te smatram da kao navijač i bivši igrač imam pravo komentirati situaciju. Politiku ste duboko uvukli u klub, nestalo tendera i dresove mijenjate, ali odakle vam pravo da Velež u vaše osobne interese stavljate i igrate se – napisao je Ćemalović i dodao:

- Četiri člana Uprave, koja su se do jučer klela da žive za klub, dala su ostavke. Niko se nije oglasio. Šta bi, gdje je nestala privatizacija kluba, onolika ljubav prema klubu ili klub trpi oktobar i izbore. Sramota velika, a tišina još veća – napisao je Ćemalović.

Odraz stanja u klubu su igre i rezultati, koji su ispod svih očekivanja navijača.