Poljski drugoligaš se plasirao u finale Kupa: Sad prijete da ga neće igrati

.
Sporna je kazna za njihove navijače, koji su prošle godine bacali baklje na travnjak te su zbog toga suspendirani

Visla Krakov, legendarni poljski klub, koji je u posljednjim sezonama igrao ispod svog nivoa, pa su tako završili i u drugoj ligi, uspio je osigurati plasman u finale Kupa Poljske, ali su zaprijetili bojkotom.

Naime, riječ je o tome da je njihovim navijačima zabranjen dolazak na tri gostujuće utakmice zbog bacanja baklji na travnjak. Oni su u Kupu odigrali pet utakmica na domaćem terenu i zbog toga nisu uspjeli odigrati tri utakmice bez prisustva navijača.

Predsjednik kluba Jaroslav Krolevski je zaprijetio da se oni neće pojaviti na utakmici 2. maja protiv Pogon u Varšavi, ako se ne dozvoli prisustvo njihovim navijačima. 

-  Visla Krakov neće igrati u finalu na Nacionalnom stadionu ako se naši navijači ne pojave na tribinama. Ako organizatori ne mogu osigurati sigurnost, što bi bila sramota, igrajmo utakmicu u Krakovu, Ščečinu ili nekom drugom mjestu - objavio je Krolevski na društvenoj mreži X.

Iz kluba su poručili da su uložili žalbu Poljskom fudbalskom savezu (PZPN).

- Visla Krakov podnijela je PZPN-u zahtjev za suspenziju zabrane putovanja organiziranih skupina navijača izrečene klubu nakon utakmice poljskog kupa odigrane u Lublinu - stoji u saopćenju kluba.

Predsjednik PZPN-a Cezari Kuleža rekao je da će Savez "pažljivo analizirati i pošteno ocijeniti žalbu."

 

Foto:X