Ponikao u Barceloni, postao Xavijev ljubimac, a tek danas će mu se ispuniti san i to u dresu Elchea

.
Fudbaleri Barcelone danas igraju na svom terenu protiv Elchea utakmicu šestog kola španske La Lige.

 

Barcelona se nalazi u odličnoj seriji u domaćem prvenstvu i u nizu od četiri uzastopne pobjede, te je jasno da je katalonski klub danas veliki favorit u ovom meču.

Elche na Camp Nou dolazi kako bi se pokušao odbraniti i ukoliko uspiju izbjeći poraz to bi sigurno bio fantastičan rezultat za ovaj klub.

Međutim, jasno je da će Barcelona pokušati u ranoj fazi da sve riješi i sigurno je da Elche očekuje grčevita odbrana svog gola, a da li će u tome uspjeti ostaje nam da vidimo.

Utakmica na Camp Nou igra se danas od 16:15 sati, a u centru pažnje pred početak meča našao se Alex Collado koji igra u Elcheu na posudbi upravo iz Barcelone.

Collado je prošao ljetne pripreme s Barcelonom i Xavi Hernandez je tada tvrdio da se ovaj veznjak nalazi u njegovim planovima, ali nakon pojačanja koje je Barca dovela bilo je jasno da za njega tu nema mjesta.

Na kraju je Xavi razgovarao s Colladom i jasno mu poručio da neće imati minutažu koja je planirana, te su zajedno odlučili da je najbolje da ovaj igrač ponovo ide na posudbu.

Collado je na kraju odlučio da ide u Elche gdje mu jako dobro ide na početku sezone. Ovaj 23-godišnjak je odigrao četiri meča i uspio je postići jedan pogodak.

No, zanimljivo je da će Collado danas po prvi put u karijeri zaigrati na Camp Nou što je zaista nevjerovatno. Iako je već nekoliko sezona u prvom timu Barcelone tek će danas zaigrati na stadionu katalonskog kluba i to u dresu druge ekipe.

Za Collada će danas biti debi na Camp Nou i sigurno da mu neće faliti motivacije jer će pokušati da pokaže Xaviju da zaslužuje biti dio prvog tima Barcelone.

Collado je svojevremeno bio kapiten Barce B, ali nevjerovatno je da nikada prije nije zaigrao na Camp Nou. Odigrao je dvije utakmice za Barcelonu, ali oba puta je to bilo na gostujućim terenima.