Poniženje za Đokovića i društvo: Davis Cup uklonio 'sporni' video izlaska na teren

.
Ogromni pritisak je djelovao, organizatori Davis Cupa su uklonuli sa društvenih mreža video izlaska srbijanskih tenisera na teren pred meč sa Velikom Britanijom.

Kako je već poznato, Srbija je slavila protiv Velike Britanije, no više se pričalo o tome kako su Đoković i društvo izašli na teren u Malagi uz pjesmu"Veseli se srpske rode..."

Odmah su krenuli negativni komentari sa Kosova i Crne Gore, te brojni protesti.

Inače, Đoković je u Parizu tokom Roland Garrosa napravio veliku pometnju svojim pisanjem na kameru, kada je napisao da je Kosovo srce Srbije.

Često je u centru pažnje, a sada su organizatori Davis Cupa odlučili uklonuti 'sporni' video i tako riješiti probleme.

Izlazak reprezentativaca Velike Britanije i dalje je tu, dok snimak izabranika Viktora Troickog nema. Srbija danas od 12 sati igrati protiv Italije u polufinalu, a plasman u finale već je osigurala Australija koja je savladala Finsku 2:0.

Podsjetimo, jučer se oglasio i Teniski savez Kosova te pjesmu nazvao nacionalističkom.

“Za žaljenje je što se ovakve provokacije sa nacionalističkim pjesmama i akcijama dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno na Davis Cupu, odnosno Svjetskom teniskom prvenstvu (ITF).

Međunarodna teniska federacija kao organizator ovog takmičenja je odgovorna i saučesnik za ovu sljedeću provokaciju protiv države Kosovo.

Teniski savez će, u cilju zaštite državljanstva Kosova i njegovih međunarodno priznatih institucija, u koordinaciji sa pomenutim institucijama, uputiti sljedeću žalbu ITF-u, Međunarodnom olimpijskom komitetu i drugim relevantnim institucijama na nedavnu provokaciju srpskih tenisera u Malagi", stoji u reakciji ovog Teniskog saveza.

Treba istaći da je Novak Đoković imao i verbalni obračun sa navijačima u Malagi. Kazao je da oni moraju da nauče poštovati igrače.

"Doviđenja, idite kući. Lijepo spavajte", dobacivao je popularni Nole uz salve zvižduka sa tribina.