Posao je gotov: Legendarni defanzivac napušta Chelsea i pravi iznenađujući transfer

sport
Legendarni defanzivac Chelseaja, Cesar Azpilicueta, napustit će redove kluba sa Stamford Bridgea i uskoro će napraviti iznenađujući transfer, odnosno postat će novi igrač Atletico Madrida.

 

Legendarni defanzivac Chelseaja, Cesar Azpilicueta, napustit će redove kluba sa Stamford Bridgea i napravit će iznenađujući transfer, odnosno postat će novi igrač Atletico Madrida.

Posao je gotov, što je potvrdio i Fabrizio Romano, specijalista za transfere, a transfer Azpilicuete u redove španskog kluba je iznenađujući, s obzirom na to da se iskusni Španac dugo povezivao sa Interom.

Iako je Azpilicueta već dogovorio sve uslove sa Interom, u borbu za njegov potpis se uključio Atletico Madrid, a ključnu ulogu u njegovom transferu u špansku ekipu je imala njegova porodica.

Kako je objavio Romano, Plavci su na svoju štetu, te iz poštovanja prema igraču raskinuli ugovor sa njim, koji je vrijedio do ljeta 2024. godine.

Na taj način se londonski klub odrekao odštete, pustivši ga kao slobodnog igrača i olakšavši pregovore jer Atletico za Azpilicuetu neće morati platiti odštetu.

Također, važno je spomenuti kako se Plavci moraju riješiti velikog broja igrača, s obzirom na to su prošle sezone potrošili stotine miliona eura, pa sada moraju zadovoljiti pravila finansijskog fair-playa.

Azpilicueta će potpisati dvogodišnji ugovor sa španskom ekipom, a u dresu Chelseaja je odigrao 508 utakmica, te je osvojio Ligu prvaka, dva puta engleski Premiership, dva puta Evropsku ligu, jednom FA kup, Liga kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.