Posljednje utakmice: „Krajiški derbi“ pripao Krajini, Mladost poražena u Pokoju

asd
Proteklog vikenda, velikokladuški nogometni klubovi Krajšnik i Mladost okončali su takmičenja u Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad 2 i Kantonalnoj ligi.

Krajišnik je posljednju ovosezonsku utakmicu odigrao u Cazinu gdje je još jedan „krajiški derbi“ pripao FK „Krajina“. Ipak, igrači Krajišnika prvi su zatresli mrežu domaćina. Strijelac je bio Edin Alibegić u 22. minuti. Nedugo zatim pogotkom u 30. minuti, ekipa iz Cazina sve vraća na početak. Pet minuta nakon izjednačenja, novo vodstvo Krajišnika donosi mladi Ervin Keranović. Prava golijada u prvom poluvremenu, s obzirom da u 40. minuti domaći dolaze do novog izjednačenja.

Teško se moglo očekivati da će istim tempom biti nastavljeno i drugo poluvrijeme u kojem se bolje snalaze domaćini i u 75. minuti postavljaju konačnih 3:2. Inače ovo je bilo pretposljednje kolo u Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, ali i posljednje za NK „Krajišnik“ s obzirom da su u narednom kolu slobodni.

Image
egr

Težak poraz u derbiju 14. kola Kantonalne lige u nogometu, ujedno posljednjeg kola, doživjeli su igrači vrnogračke Mladosti koji su gostujućom utakmicom u Pokoju okončali sezonu. Igrači NK „Omladinac 75“ uspjeli su bez primljenog, postići pet pogodaka i potvrditi osvajanje titule najbolje ekipe za sezonu 2020./2021. kada je u pitanju ovaj rang takmičenja.

Ekipa NK „Mladost“ na kraju je zauzela 3. mjesto, sa 26 osvojenih bodova, a od 14 odigranih utakmica upisali su 8 pobjeda, 2 remija i 4 poraza.

Image
hzt