Poter preskočio Murinja i postao drugi najskuplji trener: Jedno ime dva puta u top 10, znate li ko je najskuplji?

.
Londonski "Plavci" su doskorašnjem klubu svog novog trenera platili obeštećenje od 18.4 miliona eura

 

Graham Poter (Potter), doskorašnji trener Brajtona, postao je novi šef stručnog štaba Čelzija. S obzirom na to da je Poter bio pod ugovor s Brajtonom, Čelzi je za njegov dolazak platio obeštećenje. 

I to obeštećenje iznosilo je čak 18.4 miliona eura, po čemu je Poter skočio na 2. mjesto najskupljih trenera u historiji fudbala. Zanimljivo da je preskočio i Žozea Murinja (Jose Mourinho) koji je nakon što je s Interom osvojio sve što je mogao osvojiti prešao u Real Madrid, a Inter je za njega dobio 16 miliona eura.

Na prvom mjestu je Julian Nagelsman (Nagelsmann) koji je iz Lajpciga stigao na klupu Bajerna, a "Bavarci" su za njegov dolazak platili 20 miliona eura, podaci su specijaliziranog portala Transfermarkt.

U top pet najskupljih trenera su još Andre Viljaš-Boaš (Villas-Boas) koji je iz Porta došao u Čelzi za 11 miliona eura, te Brendan Rodžers koji je za oko 10 miliona stigao iz Seltika u Lester.

Šesti je Ruben Amorim, koji je zamijenio Bragu lisabonskim Sportingom za 10 miliona, Adi Huter (Ajntraht-Menhengladbah, 7.5 miliona), Brendan Rodžers (Svonsi-Liverpul, 6.2 miliona), Mark Hjuz (Blekburn-Mančester siti, 6.2) i Ronald Kuman (Sautempton-Everton, 6).

Murinjo: S Interom pokorio Evropu pa stigao u Real

FOTO: TWITTER