Potpuna dominacija Miralema Pjanića na sredini terena protiv Juventusa

Pjanic
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je odličnu utakmicu za svoju Barcelonu u pobjedi protiv Juventusa u susretu 2. kola grupne faze Lige prvaka, a on je ujedno bio i igrač koji je pretrčao najviše kilometara na terenu.

 

Pjanić je u prvom poluvremenu s De Jongom, a u drugom s Busquetsom držao veznu liniju Barcelone, često je bio taj koji prenosi loptu iz odbrane u napad, a bio je pokretan i u fazi odbrane i nekoliko puta je popunjavao rupe u odbrani španskog tima i vraćao posjed u noge gostujućih igrača.

Koliko je bio aktivan i koliko se kretao po terenu najbolji je pokazatelj UEFA-ina zvanična statistika nakon meča o pretrčanim kilometrima, a ona govori da je Pjanić na terenu za 90 minuta pretrčao 12,32 kilometra, čak 0,72 km više od Alvara Morate koij je na drugom mjestu sa 11,60 pretrčanih kilometara.

Na trećem mjestu je još jedan igrač Juventusa - Federico Chiesa sa 11,43 pretrčana kilometra, De Jong je drugi u Barceloni sa 11,38 pretrčanih kilometara, a u vrhu su još Dybala (11,24 km), Rodrigo Bentancur (11,17 km), Jordi Alba (11,16 km) i Pedri Gonzalez sa pretrčanih 11,01 kilometara.

 

Ova statistika samo je još jedan pokazatelj da je Pjanić zaista odigrao odličnu utakmicu protiv Juventusa, na kraju je uspio i izboriti drugi žuti, odnosno crveni karton za Demirala, a meč protiv Juventusa možda bi mu mogao biti i prekretnica u Barceloni i susret nakon kojeg se može nadati puno većoj minutaži.

Podsjećamo, golove za Barcelonu postigli su Dembele i Messi u finišu meča s bijele tačke, a ovo je za Blaugranu druga pobjeda u Ligi prvaka ove godine.