Potpuno uništen u suzama ne može da vjeruje: "Nemoguće, zašto baš ja? Moram igrati, moram"

.
Gavi u suzama

 

Jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta Gavi doživio je jučer tešku povredu koljena na meču Španije i Gruzije. 19-godišnjak je u suzama napustio teren, a niko nije mogao da ga smiri kada je čuo da će van terena biti šest do osam mjeseci.

Veznjak Barcelone Gavi pokidao je ligamente na desnom koljenu i van terena će biti između šest i osam mjeseci. Nesretni fudbaler uplakan je napustio teren na meču Španije i Gruzije, no sve je u njemu eksplodiralo kada je čuo prognoze.

Nije 19-godišnji veznjak mogao de vjeruje kada mu je ljekar saopštio ono što je morao. Pauza je duga.

"Nemoguće, nemoguće. Zašto baš ja? Moram igrati, moram", vikao je uplakani Gavi.


VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Pokidani ligamenti potvrđeni su danas pregledima u Barceloni. Gavi ide na operaciju i slijedi mu dugotrajan oporavak i nećemo ga gledati na terenu do početka naredne sezone.

U Barceloni su više nego bijesni na Fudbalski savez Španije. Smatraju da nije bilo nikakve potrebe da Gavi igra u nebitnom meču, no navodno je sam mladi fudbaler odlučio da želi biti na terenu na ovom meču.

Na kraju je došlo do katastrofe. Desila se teška povreda koja ga je odvojila od fudbala, a ni igračima Španije tokom meča s Gruzijom nije bilo lako gledati šta se dešava.

"Potpuno smo shrvani i atmosfera je kao da smo izgubili. Igračima sam rekao da moramo igrati za povrijeđenog saigrača i da moramo iznijeti utakmicu sa slomljenim srcima", rekao je selektor Španije Luis de la Fuente.

Barca je prinuđena reagovati nakon teške povrede Gavija. Vrlo je moguće da će se s posudbe iz Girone vratiti Pablo Torre, a Xavi Hernandez razmišlja o potencijalnim rješenjima iz mladog tima.

Naravno, niko od njih ne može zamijeniti čudesnog 19-godišnjaka. Nažalost, Barca će bez njega morati do kraja sezone i vidjet ćemo kada će Gavi ponovo zaigrati fudbal.

Gavi je ove sezone nastupio u 15 utakmica za katalonskog velikana i imao je učinak od dva gola i jedne asistencije.