Potvrđen transfer: Chelsea doveo brazilsko čudo od djeteta

h
Najpouzdaniji novinar na svijetu kada su transferi u pitanju, Fabrizio Romano, potvrdio je kako je Chelsea doveo brazilsko čudo od djeteta, Angela Gabriela

 

Najpouzdaniji novinar na svijetu kada su transferi u pitanju, Fabrizio Romano, potvrdio je kako je Chelsea doveo brazilsko čudo od djeteta, Angela Gabriela.

Mladi krilini napadač Santosa i reprezentacije Brazila će biti novo pojačanje Plavaca, a za njegove usluge je bila zainteresovana i Barcelona.

Međutim, Gabriel je na kraju izabrao da dođe na Stamford Bridge, dok su Plavci sa Santosom dogovorili odštetu u visini od 15 miliona eura.

Ipak, Brazilac ne bi trebao tako brzo zaigrati za Plavce, koji imaju poseban plan razvoja za njega. Nakon potpisa za Chelsea, on bi trebao otići na posudbu u redove Strasbourga

Strasbourg, u kojem nastupa i bh. reprezentativac Sanjin Prcić, odnedavno se također nalazi u vlasništvu gazde Chelseaja, odnosno američkog mogula Todda Boehlyja.

Prema Transfermarktu, njegova procijenjena vrijednost iznosi 13 miliona eura, a budući da mu je ugovor isticao na ljeto 2024. godine, londonski sastav ga je dobio po sniženoj cijeni.

Podsjetimo, u 27 nastupa za Santos, koji je završio na 12. mjestu tabele, postigao je jedan gol, dok je zabilježio sedam asistencija.