Klupskom menadžeru 'izletilo': Poznato gdje Ibišević nastavlja karijeru?

Vedadu Ibiševiću trenutni ugovor s Herthom ističe za nekoliko sedmica, odnosno krajem šestog mjeseca.

Gdje je god igrao Ibišević je bio maksimalno profesionalan, uzimajući u obzir njegovu životnu priču može se reći da je imao vrhunsku karijeru.

Legendarni bh. reprezentativac dres berlinske Stare dame nosi od 2016. godine, a tako će prema svemu sudeći biti i u budućnosti.

Menadžer Herthe, Michael Preetz, je kazao kako je zajednički cilj da Ibišević koji nosi kapitensku traku i dalje bude stanovnik Berlina.

Preetz je kazao kako su u posljednji razgovori bili "nesigurni" uglavnom krivicom Ibiševićevog savjetnika te da će novi biti obavljeni uskoro.

- "U posljednje vrijeme imao je dosta odmora, ali je cilj da on nastavi igrati ovdje. Tako to mi vidimo. Mirni smo", rekao je Preetz.

Ibišević je ove sezone na mečevima Bundeslige zabio devet golova, učinak bi možda i bio bolji da u aprilu i martu zbog suspenzije nije propustio tri utakmice.

Inače, ovaj 34-godišnjak već 13 godina fudbalski hljeb zarađuje u Njemačkoj. Osim za Herthu nastupao je za Aachen, Hoffenheim, i Stuttgart.

Karijeru je počeo u SAD-u, a bio je član i PSG-a od 2004. do 2006. godine kada ga je trenirao Vahid Halilhodžić. Sa 119 postignutih golova jedan je od najefikasnijih stranih igrača u historiji Bundeslige.