Poznato kada se Đoković vraća na teren, silno motivisan želi osvojiti važan trofej

.
Srbijanski teniser Novak Đoković prijavio se za nastup na ATP 500 turniru u Dubaiju.

Nakon velike drame i deportacije iz Australije zbog toga što su mu tamošnje vlasti ukinule vizu, Đoković će se polako vratiti na terene.

 

Australian Open je propustio i čeka ga neizvjestan period u budućnosti jer su brojni turniri najavili da nevakcinisani igrači neće imati pravo nastupa. Međutim, jedan od turnira kojeg može igrati je ATP 500 u Dubaiju.

 

Đoković je već nekoliko puta u 2022. godini putovao u Ujedinjene Arapske Emirate koji su mu jedna od najomiljenijih destinacija. Često je sudjelovao na turniru.

Mnoge fanove je zanimalo kada će se vratiti na teren, a to će biti 14. februara kada počinje jedan od najjačih turnira iz serije ATP 500.

Iako je poznato da se srbijanski as neće oglašavati do kraja Australian Opena, nakon čega ćemo saznati detaljne planove za nastavak sezone i karijere, "odalo" ga je to što se prijavio na turnir.

 

Uz Đokovića, na terenu bi trebali vidjeti još osam igrača iz najboljih 20 na svijetu. To su Andrej Rubljov, Felix Auger-Aliassime, Jannick Sinner, Hubert Hurkacz, Denis Šapovalov, Aslan Karacev, Roberto Bautista-Agut i Gael Monfils.

 

Ne treba ni naglašavati koliko je Đoković motivisan i koliko mu je bitno osvojiti trofej u Emiratima. Već pet puta je osvajao turnir, a posljednji put prije dvije godine. Međutim, nakon situacije u Australiji osvajanje trofeja je od još veće važnosti.