Poznato koliko će Hamilton zarađivati u Ferrariju: Od cifre se vrti u glavi

.

Lewis Hamilton, vozač Formule 1, po završetku sezone 2024 bolid Mercedesa zamijenit će Ferrarijevim, a poznato je koliko će zarađivati u redovima "Scuderije".

 

Kako je preneo italijanski novinar Giuliano Duchessa, saradnik Correire della Sera i urednik portala Formula 1A.uno, inače jedan od najpouzdanijih “insajdera“ koji prate najbrži cirkus na svijetu, Ferrari je u pregovore sa 39-godišnjim vozačem iz Velike Britanije ušao spreman da ispuni svaku želju koju Hamilton stavi pred njih.

U “Scuderiji“ su željeli da izbjegnu sudbinu nekih ranijih pregovora, kada je dogovor sa Hamiltonom izmicao, ali su se ovog puta u Ferrariju potrudili da Hamiltonu ponude sumu koju nije mogao da odbije.

Prema dostupnim informacijama, on je od Mercedesa prošle sezone dobio 35 miliona, slično bi trebalo da bude i 2024, dok će u Ferrariju od 2025. godine godišnje zarađivati vrtoglavih 100 miliona dolara godišnje.

Tako će prihodovati skoro tri put više u odnosu na period u Mercedesu, a skoro duplo više u odnosu na Maxa Verstappena, vozača Red Bulla i trostukog uzastopnog prvaka sveta.

U Ferrariju, čini se, imaju namjeru da prekinu niz Red Bula i dominaciju Verstappena, pa ne žale sredstava kako bi za volan “konjića“ doveli najbolje što ovaj sport može da pruži.