Poznato zašto Ljulj nije kažnjen, Real uložio žalbu zbog Muse

.
Suspenzije su dobili Jabusele, Dek, Lesor i Panter

Real Madrid i Partizan će sutra u Stark Areni, u Beogradu, odigrati treći susret četvrtfinalne serije Eurolige.

 

"Kraljevi" igraju za opstanak u seriji, a Partizan bi u slučaju trijumfa izborio plasman na Fajnal for u Kaunasu.

Međutim, Beograđani će biti oslabljeni trojice važnih igrača - suspendovanih Kevina Pantera (Punter) i Matijasa Lesora (Mathias Lessort), te povrijeđenog Dantea Eksuma (Exum).

Kod Reala su supendovani Geršon Jabusele (Guerschon Yabusele) i Gabrijel Dek (Deck).

Mnogima nije bilo jasno zbog čega Serhio Ljulj (Sergio Llull), koji je započeo haos u Madridu, nije kažnjen. Sada je i to poznato.

Pošto je gospodin Ljulj napravio nesportski faul, koji je sankcionisan na terenu, njegovo ponašanje ne potpada pod odgovornost disciplinskog sudije.

Da gospodin Ljulj nije napravio nesportski faul do tučnjave možda ne bi došlo, ali je činjenica da on nije učestvovao u fizičkoj agresiji tokom tučnjave, sudije ga nisu isključile, pa samim tim disciplinski sudija nema mogućnost da ga kazni - piše u zapisniku, prenosi Sport Klub.

Ni Real, ni Partizan nisu imali zamjerke na zapisnik, osim što je kraljevski klub uložio žalbu u slučaju bh. reprezentativca Džanana Muse.

I dok bi zapisnik mogao da bude doveden u pitanje, iz Reala i Partizana to nisu učinili, sa izuzetkom toga da su iz Reala naveli da gospodin Musa nije udario igrača sa brojem sedam (Pantera), već da je on bio udaren.

U izvještaju se također navodi da je urađena detaljna video analiza događaja i da "iako je bilo fizičkog kontakta između igrača dva tima, to ne može da se okarakteriše kao fizička agresija ili pokušaj fizičke agresije, pa samim tim nije kršenje Člana 27.1(a) - prenosi Sport klub.

 

Foto:Twitter/Yahoo