Pravi Ronaldo je oduševljen njim, zovu ga brazilskim Aguerom, a posrnuli velikan ga krade Barci!

.
Brazilac na cijeni

 

Brazil je oduvijek leglo najvećih fudbalskih talenata. Zemlja sambe i kafe simbol je fudbala. Pet puta su bili prvaci svijeta i rađaju velike talente decenijama unazad. Protagonista ove priče samo je jedan u nizu, a interesa za njega u Evropi ne manjka.

Za njega je legendarni Ronaldo Nazario kazao da će ispisati historiju. Zovu ga brazilskim Serhijom Aguerom, a njegovo ime je Vitor Roque.

Najveći španski klubovi, Real Madrid i Barcelona, pokazali su interes za njega, a katalonski klub bio je u najboljoj poziciji za njegovo dovođenje, no stvari se mijenjaju.

Kako britanski mediji pišu, favorit za njegovo dovođenje sada je Arsenal, klub koji je hit ove sezone i lider u engleskoj Premier ligi.

Barcelona ima finansijskih problema i trenutno je fokus na vraćanju Lionela Messija u klub, pa je Vitor Roque stavljen u drugi plan.

Uz Marcosa Leonarda i Endricka trenutno se smatra jednim od najvećih talenata u Brazilu, a zbog svojih fizičkim predispozicija i njuha za gol u kaznenom prostoru protivnika porede ga sa Sergijom Aguerom.

Roque je trenutno član brazilskog Athletico-PR-a. Tu je stigao za nešto manje od pet miliona eura ljetos iz Cruzeira, a već na ljeto bi mogao preko Atlantika.

Na osam utakmica ove sezone postigao je četiri pogotka, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 18 miliona eura. Vidjet ćemo koliko će tražiti njegov klub.

Ugovor s aktuelnim klubom Roque ima do kraja maja 2027. godine, pa je sigurno da će brazilski klub imati sjajnu poziciju u pregovorima sa zainteresovanim klubovima.

Osamnaestogodišnji Roque u martu je debitovao za reprezentaciju Brazila u prijateljskoj utakmici protiv Maroka gdje je odigrao posljednjih 25 minuta.