Predsjednik Barcelone unajmio kompaniju koja je blatila Mesija i legende s Nou Kampa?

Leo messi
Katalonci otkrili skandal

Već i ptice na grani znaju da atmosfera u svlačionici Barcelone ove sezone nije na najvišem nivou. Od otkaza treneru Ernesteu Valverdeu pa do svađe između Lionela Mesija (Messi) i sportskog direktora Erika Abidala (Erica), samo su neke od stvari koje su narušile mir u redovima velikana s Nou Kampa. 

Ipak, izgleda da to nije sve, jer su katalonski mediji iznijeli novu šokantnu vijest koja kaže - predsjednik Barcelone Žozep Bartomej (Josep) otišao je korak dalje da učvrsti svoju poziciju u klubu te je unajmio kompaniju "I3 Ventures", koja se bavi društvenim mrežama, da javno napada igrače i sve ostale potencijalne kandidate za predsjedničku fotelju.

Napade nije izbjegao niti najveći fudbaler u historiji kluba Leo Mesi, kojeg je spomenuta kompanija putem svojih kanala blatila na društvenim mrežama. Osim Argentinca, među kritiziranima su se našli i Pike (Pique), Čavi (Xavi), Pujol (Puyol), Gvardiola (Guardiola)... Sve u svrhu osvjetljavanja obraza sadašanjeg predsjednika Bartomeja i ostalih članova klupskog odbora.

Navijači strahuju da bi ovakvi potezi vodećih ljudi kluba mogli natjerati Mesija da uskoro i napusti Nou Kamp. Nikome u Barceloni nije jasno zašto bi neko napadao Mesija, koji je bio najvažniji igrač velikana u posljednjem desetljeću i vjerovatno najboljeg fudbalera svih vremena.

Ukoliko se ove tvrdnje pokažu istinitima, Bartomej će sigurno ekspresno morati napustiti kormilo. Ostaje za vidjeti koliko su ove optužbe opravdane, ali stvari na Nou Kampu su daleko od idealnih.