Predsjednik Fenerbahčea posjetio trening turskog velikana, Džeko i saigrači mu dali snažno obećanje

.
Predsjednik turskog Fenerbahčea Ali Koç posjetio je nogometaše slavnog kluba nakon jedne pobjede u posljednjih pet duela i teškog poraza od 6:1 od Nordsjaellanda prethodnog četvrtka.

Koç je posjetio nogometaše Fenerbahčea u trening centru turskog kluba i održao sastanak sa njima te im pružio podršku uoči nadolazećih mečeva.

"Počeli smo sezonu sa 19 pobjeda u 19 mečeva. Svjesni smo vaših kvaliteta i uprava vam vjeruje. Nemam sumnje da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Na kraju sezone ćemo zajedno slaviti osvajanje titule prvaka Turske", rekao je Koç nogometašima Fenerbahčea te se zatim obratio treneru Ismailu Kartalu.

"U nogometu se uvijek dešavaju nesreće, igrali smo teške utakmice zaredom, ali morate da znate da stojimo iza vas. Vjerujemo vam kao i prvog dana i ne sumnjamo da ćemo zajedno prebroditi ovaj težak proces", dodao je.

Nakon njegovih riječi, trener Kartal je održao sastanak sa nogometašima na kojem su klupski kapiteni Edin Džeko, Dušan Tadić, Mert Hakan Yandaş i İrfan Can Kahveci obećali predsjedniku pobjedu protiv Sivasspora.

"Prouzrokovali smo mnogo tužnih dana našim navijačima u prethodnih nekoliko susreta, a to sigurno nismo željeli. Na nama je da se oporavimo od ovoga. Pobijedit ćemo Sivasspor i krenuti dalje. Obećavamo vam", rekli su nogometaši Fenera.

Fener će utakmicu 14. kola turske Superlige protiv Sivasspora igrati večeras na svom terenu, a pomenuta utakmica počinje u 18:00 sati.

 

Foto:Twitter