Predsjednik kluba oduševljen bh. reprezentativcem: Izgradit ćemo mu statuu ako ovako nastavi

Predsjednik Basaksehira, Goksel Gumusdag je izjavio da bi ovaj turski klub mogao biti 'zadužen' da izgradi statuu za reprezentativca Bosne i Hercegovine, Edina Višću, ako Zmaj nastavi sa ovakvim igrama.

Višća već osam godina igra za tim iz Istanbula, a u njemu je izradio veliku reputaciju i postao jedan od najboljih fudbalera turske Superlige, a danas je jedan od kapitena kluba. U prošloj sezoni ponio je titulu najboljeg igrača Superlige,prenosi oslobođenje.ba.

- Ako on nastavi ovako da igra, zgradit ćemo mu statuu. Dao je neizmjeran doprinos za ovaj klub, mi smo ga doveli 2011. godine za 700 hiljada eura i sada je jedan od najboljih igrača. Prije svega odličan je kao čovjek, pokazao je pripadnost našem klubu, rekao je Gumusdag te se osvrnuo na ponude koje stižu za krilnog fudbalera:

- Tokom ljetnog prijelaznog roka mi smo imali dosta ponuda, a zajedno smo donosili odluke o njima. Višća je jedan od najvažnijih u ovom timu i bit će sa nama do kraja ove sezone, a onda ćemo razgovarati o njegovom statusu u ekipi. Moguća je prodaja i u našeg konkurenta, ali on ima kvalitet da igra u najjačim ligama Evrope, zaključio je predsjednik.

Višća je i ove sezone nastavio sa odličnim partijama te u osam odigranih susreta postigao je dva pogotka i podijelio tri asistencije.