Predsjednik UFC-a potvrdio zvanični kraj karijere Habiba Nurmagomedova

k
Predsjednik UFC-a Dana White objavio je da je Habib Nurmagomedov zvanično završio MMA karijeru, a potom se na društvenim mrežama oglasio i Dagestanac koji je potvrdio njegove riječi.


Habib se povukao iz borilačkog sporta nakon što je pobijedio Justina Gaethjea u oktobru prošle godine jer je obećao majci da se više neće boriti nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo.

White je od tada tvrdio da je to bila ishitrena odluka i rekao je da će razgovarati s Habibom o mogućem povratku. Učinio je to u više navrata, ali legendarni borac nije mijenjao stav i na posljednjem sastanku u Las Vegasu, samo je potvrdio odluku.

"Zvanično je završio karijeru. Bilo je nevjerovatno gledati te. Hvala ti na svemu i uživaj u onom što je pred tobom prijatelju", napisao je White na Instagramu, nakon čega se oglasio i Nurmagomedov.

"Dana White, hvala ti brate, kao i kompletnom UFC-u na pruženoj šansi. Promijenili ste mnogima živote zbog ovog sporta. Dana, nikad neću zaboraviti tvoj odnos prema meni, moj otac to nije zaboravio i moji sinovi će te pamtiti. Danas smo imali razgovor kao pravi muškarci. Hvala mom kompletnom timu, sparing partnerima i navijačima. Nadam se da ćete prihvatiti moju odluku i razumjeti je", poručio je Habib.
Habib je možda najdominantniji UFC borac svih vremena s profesionalnim rekordom od 29-0 u MMA karijeri i UFC rekordom od 13-0.