Prelazni rok završen, a Old Trafford uzdrmala ponuda iz Turske: Džeko i društvo mogu odahnuti!

.
Eriksen na meti turskog velikana

 

Iako je u najjačim evropskim ligama prošle sedmice završen januarski prelazni rok prethodnih dana pisalo se da bi danski reprezentativac Christian Eriksen u iznenađujućem transferu bi mogao napustiti Manchester United u narednim danima.

Prvog dana februara u najjačim evropskim ligama završen je zimski prelazni rok i činilo se da do ljeta više neće biti iznenađujućih poteza i transfera, ali smo se prevarili.

Prelazni rok otvoren je još uvijek u pojedinim ligama u Evropi, a to se odnosi i na Tursku gdje se zavjesa na transfere u zimskom periodu spušta za dva dana.

Turski klubovi ove zime bili su itekako aktivni na tržištu, a to se posebno odnosi na Fenerbahče i Galatasaray koji su napravili nekoliko sjajnih transfera kako ulaznih tako i izlaznih.

Iako se prelazni rok završava za dva dana čini se da ćemo na samom kraju vidjeti najzvučniji transfer u Turskoj i to u režiji Galatasarayja.

Naime, mediji u Turskoj i Engleskoj danima već pišu da je Galatasaray na korak od transfera Christiana Eriksena koji u Istanbul gotovo sigurno stiže iz Manchester Uniteda.

Eriksen ima na Old Traffordu ugovor do ljeta 2025. godine, no navodno Danac je dobio itekako primamljivu ponudu iz Galatasarayja, a i u Manchester Unitedu bili su zadovoljni novcem koji Galata nudi.

Međutim, prema posljednjim informacijama engleskih medija Eriksen je odbio mogućnost da ide u Galatasaray u zadnjem trenutku jer ni sam nije očekivao da bi ove zime mogao promijeniti klub.

Iako je Galata ponudila izdašnu ponudu na kraju je Eriksen to odbio i poručio da želi ostati u Unitedu do kraja sezone, te da mu nije namjera da mijenja tako neočekivano klub i ide u ligu gdje ranije nije igrao.

U Galatasarayju su vjerovali da je ponuda koju su dali Eriksenu dovoljna da danski veznjak pristane, no nakon što je razmislio o svemu odlučio je da je za njega ipak najbolje da ostane u Manchester Unitedu.

No, Eriksen nije isključio mogućnost da na kraju sezone ide put Istanbula i ostavio je otvorena vrata Galatasaryju i za ljetni prelazni rok.

Sigurno da su to dobre vijesti i za Fenerbahče jer bi dolazak Eriksena sigurno bio ogromno pojačanje za njihovog ljutog rivala s kojim se žestoko bore za titulu prvaka Turske.

Eriksen je odlučio da odbije ponudu Galatasarayja zbog čega Edin Džeko i društvo mogu odahnuti.