Premijer liga bi danas mogla biti "završena"

.
Možda se igraju dva posljednja važna meča Dva nedjeljna susreta Premijer lige mogla bi riješiti sve dileme vezna se takmičarsku godinu 2021/22.

Ova sezona najjačeg ranga bh. fudbala nije ni blizu zanimljiva kao neka prethodna izdanja, a kompletan rezultatski značaj mogao bi biti okončan danas.

Nedjelja donosi dva susreta. Klubovi koji se bore za opstanak dočekat će one iz vrha. Prvo će na teren igrači Slobode i Borca (15), a zatim Posušja i Zrinjskog (17).

U slučaju da Sloboda i Posušje upišu pobjede dva kola prije kraja bi osigurali opstanak jer je Rudar Prijedor izgubio od Leotara.

 

Daleko od toga da će domaćim timovima biti lako u današnjim mečevima. Bez obzira što su davno osvojili titulu Plemići nisu odustajali od svoje igre, a ne sumnjamo da će tako biti na Mokrom Docu.

Borac bi s eventualnom pobjedom na Tušnju i zvanično potvrdio plasman u Evropu iako je izlazak Banjalučana na euroscenu već sada praktično gotova stvar.

Podsjećanja radi, Zrinjski je već ranije izborio plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će Tuzla City u prvo pretkolo Konferncijske lige.

Teoretskih šansi da ostane u ligi još uvijek ima i Radnik. Bijeljinci moraju pobijediti sve tri utakmice i čekati rezultate ostalih mečeva. Iz trenutne perspektive to se čini kao nemoguća mislija.

Inače, treba istaći da će se susreti posljednja dva kola igrati u istim terminima bez obzira što neće donijeti uobičajnu rezlutatsku dramu. Datumi su 22. i 29. maj od 17 sati.