Premijer liga BiH se nastavlja danas: Važan meč za Sarajevo, Borac favorit na domaćem terenu

nogomet
Nogometaši Borca i Posušja te Sloge i Sarajeva danas će otvoriti 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 

Borac će u Bosanskom Novom dočekati Posušje i tim trenera Vinka Marinovića nada se da nakon poraza u Zenici od Sarajeva u prošlom kolu sada mogu doći do trijumfa i osvajanja tri boda, što im je posebno važno u borbi za vrh tabele i mjesta koja naredne sezone vode u evropska takmičanja.

Na zamjenskom terenu Borac igra toplo-hladno, a u dosadašnjih sedam mečeva ostvarili su četiri pobjede, jedan remi i dva poraza, dok Posušje s druge strane u ovoj sezoni ima dvije pobjede u gostima i sigurno je da će danas tražiti šansu da dođu do bodova i dodatno pobjegnu iz opasne zone.

U prvom meču koji je odigran ove sezone Borac je kao gost pobijedio rezultatom 2:0, s tim da je tada trener Banjalučana bio Nenad Lalatović. Susret se igra s početkom u 14:30 sati, a prijenos je osigurala Arena Sport.

U terminu od 18 sati Sloga će u Modriči dočekati ekipu Sarajeva, a Bordo tim se nada da konačno može uvezati dvije pobjede i potvrditi tri boda osvojena u prošlom kolu protiv Borca.

Dudić je sretan protiv pobjede protiv Borca u prošlom kolu (1:0) kojom je prekinuta užasna rezultatska serija Sarajeva. Na krilima te pobjede Dudić se nada početku niza dobrih rezultata.

"Jako mnogo nam je značilo na mentalnom planu. Vidim i po momcima, na početku sedmice kao da im je pao teret s leđa. Vidjeli smo koliko je bilo važno dobiti utakmicu po igri u drugom poluvremenu. Odustali smo skroz od plana i ovo je možda 50 posto mogućnosti. Odigrali smo puno boljih utakmica ove sezone u kojima nismo osvajali bodove. Prvo poluvrijeme protiv Borca možemo biti zadovoljni do postignutog pogotka. Vidjelo se da smo imali strah da ne napravimo neku glupost", rekao je Dudić i o ekipi Sloge nastavio:

"Pogotovo na domaćem terenu dobro igraju. Dobili su Zrinjskog i Veleža i to nam daje znak da se radi o dobroj ekipi. Dobro se brane, postave svi iza lopte. Imaju naprijed Kulenovića koji je među boljim napadačima u ligi. Upoznat ćemo momke s kvalitetom Sloge i ovo će biti drugačija utakmica nego u prvom dijelu sezone. Probat ćemo da na osnovu ove utakmice protiv Borca da pobijedimo i dođemo na mjesto na tabeli gdje pripadamo."

Meč iz Modriče uživo će prenositi MY TV, a na portalu Klix.ba moći ćete pratiti tekstualni prijenos utakmice.

Raspored i satnica:

Borac - Posušje 14:30 sati (Arena Sport)

Sloga - Sarajevo 18:00 sati (MY TV)