Premijer liga BiH za rukometašice: Pobjede domaćih u subotnjem dijelu 1. kola

U Hadžićima dopadljiv rukomet u kojem su se istakle golmanice iz obje ekipe.

U otvaranju Premijer lige BiH za rukometašice, jučer su odigrana dva susreta u kojim su pobjede ubilježile domaće ekipe. U Ljubuškom je ekupa ŽRK Izviđač Central Osiguranja bila bolja od Krivaje iz Zavidovića rezulatatom 33:22, poluvrijeme 13:9.

Drugi susret subotnjeg dijela prvog kola odigran je u Hadžićima, gdje je ekipa istoimenog domaćina bila bolja od rukometašica HRK Katarina (Mostar), rezultatom 29:25, poluvrijeme 18:11, u utakmici u kojoj su dominirale golmanice.

Anisa Selimović, zvanično najbolja golmanica iz protekle sezone Premijer lige, zabilježila je 15 odbrana na golu domaćih a kod gošći je Josipa Šimunović skupila 19 odbrana.

U redovima Hadžićanki, u listu strijelaca upisale su se Maja Knezović i Edina Demić sa po 7, Adna Halebić sa 5, Sara Čahtarević i Lana Lončar sa po 3, Zerina Bujak sa 2 i Berina Malanović –Mehmedspahić i Dženita Tanović sa po jednim pogotkom.

Inače, otvaranje ove sezone obilježeno je jednom pozitivnom novinom koja će zasigurno uticati na populariziranje ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini a to je emitovanje utakmica putem live stream-a, kako na youtube kanalima, tako i na oficijelnim klupskim facebook stranicama domaćih ekipa, u ovom slučaju iz Ljubuškog i Hadžića.

 

Llink stream-a utakmice iz Hadžića: