Preminuo čuveni golman Hajduka Lukša Poklepović

.
Lukša Poklepović za Hajduk ima ukupno 82 nastupa, a bio je i član ekipe Hajduka koja je u sezoni 1966./67. u Split donijela prvi put jugoslavenski Kup

Poklepović je bio poznato ime u Splitu

FOTO: HNK HAJDUK

U Splitu je danas u 78. godini nakon kratke i teške bolesti preminuo nekadašnji golman Hajduka Lukša Poklepović.

Tokom četiri godine prošao je kroz Hajdukove mlađe uzraste, da bi za prvu ekipu Hajduka debitirao u prvenstvenom susretu protiv Partizana u Beogradu, u decembru 1962. godine, pod vodstvom trenera Hajduka Florijana Matekala.

Potom je zajedno s golmanima Hajduka tog vremena Radomirom Vukčevićem, Zdenkom Vukasovićem i Antom Sirkovićem čuvao gol Hajduka do 1967. godine kada odlazi iz Jugoslavije. Zajedno s Andrijom Ankovićem otišao je u njemački prvoligaški klub Kajzerslautern. 

Naredne 1968. godine Lukša Poklepović prihvaća poziv Beverena čiji gol čuva do 1973. godine, kada se vraća kući i pristupa tada republičkom ligašu Solinu gdje je godinu dana golman i trener golmana u klubu. Zatim od 1974. do 1975. godine golman je drugoligaša Šibenika, da bi od 1975. do 1977. godine čuvao gol grčkog prvoligaša OFI-e s Krete.

Teška povreda koljena 1977. godine prisilila je Poklepovića na relativno rani prestanak aktivnog igranja u 32. godini života.

Lukša Poklepović za Hajduk ima ukupno 82 nastupa, a bio je i član ekipe Hajduka koja je u sezoni 1966./67. u Split donijela prvi put jugoslavenski Kup.

Potrebno je istaknuti da je Lukša Poklepović branio za juniorsku, omladinsku i B reprezentaciju Jugoslavije. Godine 1964. sa samo devetnaest godina bio je pozvan i u A reprezentaciju Jugoslavije, ali zbog povrede nije nastupio. Kao golman reprezentacije Jugoslavije do 19 godina osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 1962. u Rumuniji.