Clifford Robinson / Preminuo legendarni NBA košarkaš u 53. godini

.
Preminuo je bivši košarkaš, Amerikanac Clifford Robinson (53), javlja pouzdani NBA insajder, novinar Yahoo Sportsa Chris Haynes.

 

Robinson je bio legenda Portland Trail Blazersa, za koje je igrao osam godina, a od toga je dvije i proveo s legendarnim hrvatskim košarkašem Draženom Petrovićem. Obojica su u klub došli 1989. godine, a Clifford je tamo ostao i još godinama nakon odlaska Hrvata.

 

Igrajući za Blazerse ugrabio je i svoj jedini nastup na All-Star utakmici, onoj 1994. godine, kada je bilježio preko 20 poena po utakmici, što je napravio i dvije sezone nakon toga.

 

Godinu prije osvojio je i nagradu za najboljeg šestog igrača lige, a dobra obrana donijela mu je i dvije nominacije u najbolje obrambene petorke lige.

 

Bio je poznat i po otpornosti na ozljede te je osmi u historiji NBA lige po broju odigranih utakmica, a 'Uncle Cliffy' bio je jedan od prvih visokih igrača s vanjskim šutom te je bio najviši igrač koji je zabio više od 1000 trica u karijeri dok ga nisu prestigli Dirk Nowitzki i Rashard Lewis.

 

I ranije je imao zdravstvenih problema. U martu 2017. godine nakon moždanog udara ostala mu je paralizirana cijela lijeva strana tijela, no rehabilitacijom je uspio vratiti kontrolu nad istim. Godinu dana kasnije liječnici su mu uklonili tumor u čeljusti, pišu 24sata.

 

Uzrok smrti još je nepoznat

Video pogledajte OVDJE.