Preminuo mladi košarkaš Harun Cokoja (23), oglasio se i FK Željezničar čiji je navijač bio

.

Bosanskohercegovačku košarku i javnost pogodila je jutros vijest o smrti mladog košarkaša Haruna Cokoje (23).

Ovaj 23-godišnji košarkaš Konjica preminuo je nakon višegodišnje borbe s opakom bolesti, a tužnu vijest o smrti potvrdili su iz njegovog kluba, kao i iz FK Željezničar, čiji je veliki navijač bio.

KK Konjic se oglasio vrlo tužnim i emotivnim saopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti:

"Kao neko ko je preživio sve ratne strahote i gubitak najbližih, mislio sam da sam očvrsnuo toliko da sve mogu istrpiti na nogama, ali vijest odlasku našeg Haruna me je doslovno pokosila, jer iako smo znali za teško stanje nadali smo se da će njegov mladi organizam uspjeti nekako sve izdržati. Nažalost nije bilo suđeno i naš Harun je otišao na bolji svijet kod svog Gospodara, a nama ostaje sjećanje na svaki zajednički trenutak, jer rahmetli Harun je bio takav čovjek, sve je svojim prisustvom činio ljepšim, lakšim i uvijek tu za druge. Mogao je biti vrhunski košarkaš, student, sutra uspiješan u životu na svakom polju ali nažalost opaka bolest je to spriječila, ali ono gdje je uspio za svog prekratkog života je apsolutna ljudskost i način na koji je mirisom svoje duše uticao na sve nas koji smo imali sreću da ga poznajemo.Volio je košarku iskreno bez ikakvog interesa kako može da voli samo neko ko je oslobođen svake niske ljudske pobude", navode iz Konjica

Njihov post pogledajte OVDJE.

"Često prihvatamo svi neka mjerila uspješnosti u životu koja su prolazna i podložna situaciji u datom trenutku, ali mislim da je samo treniranje i kroz to formiranje ovakvih ličnosti, kao rahmetli Harun koji i u svojim najtežim trenutcima pokazuju svoju empatiju prema drugima, je pravi uspjeh, pogotovo što ima još puno naših mladih košarkaša koji imaju taj način života. Hvala njegovim roditeljima što su odgojili našeg Haruna i našeg Emira, koji će nam svima biti najveća utjeha jer sve rečeno vrijedi i za njega i kroz njega ostaće neizbrisiva uspomena. Da mu dragi Allah podari džennetske ljepote, a porodici i prijateljima sabur", navodi se u saopćenju Harunovog kluba.

FK Željezničar je istovremeno izrazio saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima.

Njihovu objavu pogledajte OVDJE.

"Tužne vijesti ne biraju vrijeme. S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je u 23. godini preminuo Harun Cokoja, veliki navijač Željezničara. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Cokoja, prijateljima i svim ožalošćenima", naveli su iz kluba s Grbavice.

Dženaza će se klanjati u ponedjeljak u 14:30 sati kod Repovačke džamije u Konjicu. Brojni prijatelji, poznanici, saigrači i sportski kolektivi također su se oprostili od 23-godišnjeg Haruna Cokoje.

 

Foto: KK Konjic