Preokret u Barceloni: Kataloniju napušta igrač za kojeg se smatralo da će naslijediti Lea Messija

.
Ansu Fati donio odluku

 

Lionel Messi najbolji je igrač Barcelone u 21. vijeku (vjerovatno i u historiji). Od njegovog odlaska 2021. godine ništa nije isto na Camp Nouu. Mnogi igrači i prije i poslije njegovog odlaska smatrani su njegovim nasljednikom, ali to nije uspio opravdati niko, barem za sada. Jedan takav sada želi napustiti klub.

Barcelona je prošle sezone osvojila Primeru i domaći Superkup, dok u Evropi nije briljirala i ispala je iz Lige prvaka u Evropsku ligu, a i tu je nepremostiva prepreka bio Manchester United.

Xavi Hernandez i čelnici Blaugrane ove sezone žele popraviti utisak u UEFA-inim takmičenjima. Složen je tim u kojem Xavi u planovima ne vidi mladog Ansua Fatija.

Iako mu je to davno saopšteno, dečko za kojeg se smatralo da može biti novi Leo Messi, odbio je napustiti klub, te se odlučio ponovo pokušati dokazati španskom stručnjaku.

Očigledno je da mu to nije pošlo niti za rukom niti za nogom, te je sada došlo do preokreta. Kako španski mediji javljaju, Fati je saopštio čelnicima kluba da želi do kraja ljetnog prijelaznog roka napustiti tim.

Kako ugledni španski "AS" prenosi, Ansu Fati neće žuriti i čekat će pravu ponudu za nastavak karijere, no vremena i nema puno s obzirom na to da se transfer rok uskoro zatvara, tj. na kraju ovog mjeseca.

Klub u kojem bi volio nastaviti karijeru je Atletico Madrid, no Diego Simeone nije zainteresovan za njegove usluge, te je njegova budućnost i dalje neizvjesna.

U španskim medijima pojavila se informacija i da je Barcelona dobila ponudu od 50 miliona eura za njegove usluge i to iz engleske Premier lige, no ime kluba nije otkriveno.

Poznato je samo da klub koji ga želi neće igrati Ligu prvaka ove sezone, pa strani mediji, ali i fanovi nagađaju da bi to mogao biti Chelsea. 

Ovaj mladi fudbaler je u 110 nastupa za Barcelonu postigao 29 golova i podijelio 10 asistencija, no od početka karijere muku muči s raznim povredama, koje su usporile njegov razvoj i sasvim sigurno su jedan od razloga što još uvijek nije ostvario puni potencijal.