Preokret za pamćenje na ATP turniru u Austriji: Kako povjerovati da je sve čisto?

.
Nevjerovatna pobjeda Molcana

 

Slovački teniser Alex Molcan napravio je nezapamćen preokret na ATP turniru u austrijskom Kitzbuhelu. On je pobijedio domaćeg tenisera Sebastiana Ofnera s 2:1, po setovima 4:6, 7:5 i 7:6, iako je u drugom setu gubio s 5:0 uz vodstvo protivnika od 1-0. Uspio je međutim napraviti ogroman preokret i proći dalje.

Alex Molcan je na nestvaran način prošao u četvrtfinale ATP turnira u austrijskom Kitzbuhelu. Gubio je s 1-0 u setovima i s 5:0 u gemovima u drugom, no na kraju je uspio okrenuti meč na svoju stranu o proći dalje.

Ofner je kao blagi favorit ušao u ovaj meč. Na terenu je tu ulogu i opravdavao, pa je nakon nešto više od sat vremena igre imao vodstvo od 1-0 u setovima, te prednost od 5:0 u gemovima u drugom setu.

Propustio je Ofner dvije meč lopte, a zatim je uslijedio preokret za pamćenje i potpuna dominacija Molcana do kraja drugog seta.

Redao se break za breakom uz izuzetno siguran vlastiti servis Molcana. Osvojio je sedam gemova zaredom i uzeo je drugi set sa 7:5.

U odlučujućem setu je viđena drama. Otišlo se u tie-break i na kraju je Molcan uspio da slomi rivala u ključnom trenutku te je iskoristio treću meč loptu za osvajanje trećeg seta sa 7:6 i pobjedu od 2:1 u setovima.

Molcan je napravio nevjerovatan preokret i sigurno da će se o ovom duelu pričati još dugo.

U četvrtfinalu slovačkog tenisera čeka Argentinac Sebastian Baez koji je također favorit, ali taj epitet u tenisu ne znači ništa.

U svijetu sporta je naravno sve moguće. Ipak, kako povjerovati da je sve čisto nakon ovakvog preokreta?