Prepotentni Ronaldo "glumi" Zlatana: Ne vraćam se u Evropu, izgubila je svu kvalitetu mojim odlaskom

.

Nogometaši Al-Nassra su sinoć u prijateljskom duelu poraženi od Celte Vigo rezultatom 5:0, a nakon utakmice svoj šou je imao Cristiano Ronaldo koji je odgovarao na pitanja novinara.

Ronaldo, koji za poluvrijeme nije uradio ništa korisno za svoj tim, je nakon meča "spuštao" jačinu Celte, španske lige, a sebe uzdizao do neslućenih visina, pa čak i govorio o sebi u trećem licu.

Jednom riječju - "glumio" je Zlatana Ibrahimovića.

"Ne postoji šansa da se vratim u Evropu. Prvo, 38 mi je godina, a drugo, Evropa je izgubila svu kvalitetu mojim odlaskom. Španska liga nema kvalitete, portugalska je dobra, ali nije vrhunska, njemačka je mnogo lošija nego što je bila, jedino je Premiership kvalitetan", rekao je Ronaldo, a potom nastavio:

"Nakon što sam ja došao u Saudijsku Arabiju, svi vrhunski igrači su krenuli za mnom. Ja sam taj koji ih je inspirisao na dolazak. Isto se desilo u Italiji. Kada sam došao u Juventus, Serie A je bila mrtva. Ja sam je oživio. Činjenica je da gdje god Cristiano Ronaldo dođe, izazove veliki interes", rekao je Ronaldo koji je potom dao hrabru prognozu.

"Vidjet ćete, još će vrhunskih igrača doći u roku od godinu dana. I to ne samo veterana, kako pojedinci govore. Jota i Neves su mladi. Sljedeće godine saudijska liga će već biti bolja od turske i nizozemske", rekao je Ronaldo koji je imao spreman odgovor i da li razmišlja otići u MLS i igrati ponovo protiv Lionela Messija.

"Ne. Saudijska liga je mnogo bolja nego MLS i moja budućnost je ovdje", poručio je Portugalac.