Približio BiH Svjetskom prvenstvu, pa se prisjetio pogotka: Jako sam ponosan na taj gol

Pred Dinamom je veliki izazov, start Lige prvaka na Maksimiru i utakmica protiv Atalante.

Uoči utakmice, koju mnogi vide i kao utakmicom prilike za Dinamo, napadač hrvatskog prvaka, Izet Hajrović, govorio je o brojnim golovima koje je zabio za plave.

No, ipak, najdraži mu je gol koji je dao u dresu BiH protiv Slovačke sa kojim je Bosna i Hercegovina napravila veliki korak prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, na kojem je sudjelovala i Hrvatska, a Hrvatsku je te 2014. vodio današnji trener Bayerna – Niko Kovač.

”To mi je i najemotivniji gol zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Jako sam ponosan na taj gol”, rekao je  rođeni Švicarac koji je za Bosnu i Hercegovinu zabio tri gola.

Hajrović se sa svima u Dinamu dobro slaže, no, uzor mu je bio brazilski Ronaldo, jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena, koji je 2002. godine s Brazilom postao i prvak svijeta te najbolji strijelac
SP-a.

”Sad sam ostario pa nemam fudbalskih uzora, ali želim stalno napredovati”, tvrdi Hajrović, koji je priznao kako je razgovarao s Danijem Olmom te se nada da je i sam pridonio ostanku sjajnog Španca u Dinamu. Nema sumnje, ostanak Olma u Dinamu veliki je vjetar u leđa europskim ambicijama hrvatskog prvaka.

Hajrović je u svojoj karijeri igrao za Grasshopper, Werder Bremen, Galatasaray i španjolski Eibar. Dakle, radi se o vrlo ozbiljnim klubovima, koji nisu za podcijeniti, Uostalom, za Werder Bremen svojedobno je igrao i Ivan Klasnić.

Hajrović se brzo prilagodio životu u Zagrebu, jer su, kako kaže, ljudi kulturni i pristupačni. No, gdje će završiti karijeru još uvijek ne zna.

”Imao sam lijepih klubova u karijeri pa ne bih baš birao. To samo dragi Bog zna gdje ću završiti…”