Priča o legendarnom Štrausu s Grbavice osvanula i na stranici UEFA-e

.
U evropskoj fudbalskoj asocijaciji imali su veliko poštovanje prema našoj legendi, koja je ostavila dubog trag u BiH, bivšoj Jugoslaviji, Austriji, Japanu...

Odlazak legendarnog bh. trenera i fudbalera, Ivice Osima, glavna je tema ovih dana u sportskim, ali i ostalim medijima, kako u BiH, tako i u regionu, ali i šire.

Kakav je trag ostavio Osim u evropskom fudbalu najbolje govori i tekst koji je objavila na svojoj zvaničnoj web stranici krovna kuća evropskog fudbala, UEFA.

U ovoj fudbalskoj asocijaciji imali su očito veliko poštovanje prema našoj legendi, koja je ostavila dubog trag u BiH, bivšoj Jugoslaviji, Austriji, Japanu.., gdje god je trenirao ili igrao fudbal, popularni Švabo je oduševljavao znanjem, stavom, karizmom...

U tekstu objavljenom na UEFA.com spominje se karijera Ivice Osima, kao igrača i trenera, uz podsjećanje da je upravo Osimov utjecaj i autoritet doprinio tome da fudbal u našoj zemlji, uz pomoć Osima i Komiteta za normalizaciju, izađe iz tame u kojoj je zaglavio svojevremeno, a FSBIH čak je bio i suspendovan od strane UEFA-e.