Priznanja za Adelisu Dautović i Ernu Pajić: Članice OŽRK Krajina odličnu sezonu krunisale nagradama SS USK-a

Nedavno je održan izbor za najbolje sportiste Unsko-sanskog kantona, a razloga za slavlje imale su igračice OŽRK Krajina Cazin koje su također bile među najuspješnijim sportistima.

Adelisa Dautović niže brojna priznanja, a na ovogodišnjem izboru sportiste USK-a  proglašena je za najbolju juniorku u protekloj godini. Naime, Dautović je nastupala u Premijer ligi BiH za ŽRK Krivaja gdje je s klubom osvojila 3. poziciji u prvom dijelu sezone. Također je uz dvojnu registraciju povremeno nastupala za OŽRK Krajina Cazin u Prvoj ligi F BiH, gdje Krajina na polusezoni zauzima 4. poziciju.

Adelisa

Također među nagrađenima bila je mlada i perspektivna Erna Pajić koja je na ovogodišnjoj dodjeli osvojila dva priznanja.

Erna Pajič je najuspješnija sportistkinja-učenica u školskom sportu za osnovne škole za osvojeno 1. mjesto na Kantonalnom školskom takmičenju u atletici u disciplina na 600 m, te 1. mjesto na Kantonalnom školskom takmičenju u rukometu.

Pajić je također dodijeljeno priznanje kao članici kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine za sportiste koji su nastupili u državnom dresu.

er

Omladinski ženski rukometni klub Krajina Cazin proglašen je kao najbolja ekipa na USK-u u protekloj godini za osvojeno drugo mjesto Prve lige F BiH za žene, gdje su na kraju sezone bile bodovno poravnate s prvakom lige, ali je odlučila gol razlika za plasman u Premijer ligu BiH.