Priznanje NBA zvijezde šokiralo je Amerikance: "Ja bih mogao biti prvi"

.
Slijedi velika promjena?

 

Košarkaš Minnesota Timberwolvesa Anthony Edwards ima super bogati ugovor sa ovom franšizom, pošto je ljetos potpisao produžetak saradnje za 260 miliona dolara.

On je za petogodišnji ugovor inkasirao 260 miliona dolara. Bio je prvi pik na draftu 2020. godine, te ubrzo postao lider Timberwolvesa i neko oko koga se gradi igra tima.

NBA liga je prepuna tipova koji su tokom srednjoškolskog ili fakultetskog obrazovanja bili najbolji u određenim disciplinama, no kada bi za to došlo vrijeme, morali su da se odluče jesu li za košarku ili za neki drugi sport. Neki su očito spremni za više sportova.

Upravo je Anthony Edwards, koji je igrao za košarkašku reprezentaciju SAD-a na prošlom i za njih neuspješnom Svjetskom prvenstvu, spreman da promijeni sport. Sa samo 22 godine izgradio je dobru NBA karijeru, no bek visok 193 cm uvjeren je da bi mogao igrati u NBA i NFL ligi.

"Ja bih mogao biti prvi koji bi iz NBA otišao u NFL", rekao je Edwards u razgovoru s komičarem Marcom Summersom u emisiji "Otvorene misli".

Edwards je već postao NBA zvijezda. Do sada ove sezone ima prosjek od 26,1 koševa, 5,9 skokova i 5,1 asistencija, a Wolvesi su vodeći u Zapadnoj konferenciji s učinkom 11-3. Edwards je u prošlosti igrao američki fudbal.

Dok je odrastao, Edwards je igrao američki fudbal. U dobi od 10 godina smatran je jednim od najboljih projekata u Sjedinjenim Državama. Međutim, utjecaj porodice je bio prevelik. Njegova starija braća igrala su košarku i on je to smatrao zabavnijim sportom.

Zamijenio je ovalnu smeđu loptu za okruglu narančastu i sada je jedan od najtalentovanijih igrača u NBA ligi kojeg smatraju čovjekom koji će dominirati u nadolazećim godinama. On je uvjeren da će prije ili kasnije postati NBA šampion, a u Minnesoti se nadaju da će s njima osvojiti prsten.

Još jedan igrač koji je mogao igrati u oba sporta je LeBron James. Uz jednu od najboljih fizičkih formi koju je sport ikada vidio, sadašnji košarkaš Lakersa imao je dugotrajan kontakt s američkim fudbalom dok je studirao, nekoliko ga je fakulteta htjelo angažovati, a dok je već bio u NBA-u čak je dobio i neke ponude NFL timova, no on je ipak bio previše zaljubljen u košarku da bi bilo šta promijenio.

Za Jamesa je već kasno, on se primiče kraju sportske karijere, no za Edwardsa je sve tek počelo. S 22 godine ima priliku da piše historiju sporta u SAD, samo je još pitanje kojeg...