Danas dolazi u Sarajevo: Procurili detalji ugovora Edina Džeke u Interu

Roma za našeg asa traži 20 miliona eura

Edin Džeko se nada potpisu za Inter prije odlaska na višesedmični odmor, piše "Corriere dello Sport".

Isti izvor navodi da je kapiten bh. reprezentacije sve dogovorio s Interom te da će sljedeće sezone nositi dres "Nerazzurra".

Kako piše rimski list Džeko će potpisati trogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni. Na tu cifru treba dodati i eventualne bonuse koji se odnosa na broj golova, nastupa, itd.

Iako je selektor A reprezentacije BiH Robert Prosinečki jučer izjavi da će se naš as danas pridružiti saigračima na Ilidži, dok završi nešto u "Italiji", pretpostavlja se da Roma neće realizirati transfer prije 30. juna. 

Iznos od prodaje bio bi uključen u budžet za ovu godinu kako bi se smanjila mogućnost kažnjavanja zbog kršenja pravila finansijskog fair-playa, prenosi Avaz sport.

Inter će prvo poslati ponudu od 10 miliona eura sa saznanjem da Roma želi duplo više zbog čega će u transfer pokušati uključiti i mladog Argentinca Fakunda Kolidija (Facundo Colidi).

U "Vučici" su razmišljali da traže igrački karton mladog golmana Ionuta Radua, ali u milanskom klubu ne žele da čuju za to. Rumun će ponovo biti posuđen Đenovi, a od sljedećeg ljeta bi na golu trebao zamijeniti Samira Handanovića.

Obzirom na Džekine reprezentativne obaveze teško je vjerovati da će njegov prelazak u Inter biti ozvaničen u prvoj polovini juna.