Propada transfer Aubameyanga u Chelsea, zna se šta je najveći problem u pregovorima

xyx
Pierre-Emerick Aubameyang još uvijek nije riješio svoju budućnost iako se danima špekuliše da sigurno ide u Chelsea.

Aubameyang je početkom godine stigao u Barcelonu iz Arsenala kao slobodan igrač i odigrao je briljantno drugi dio sezone u dresu katalonskog kluba.

Međutim, nedavno su se pojavile špekulacije da Aubameyang želi da napusti Barcu jer mu nije cilj da ove sezone bude rezerva Robertu Lewandowskom.

Aubameyang se povezuje s ekipom Chelseaja i čini se da bi se nakon samo pola godina mogao vratiti u Englesku. Iako se činilo da je ovaj transfer već riješena stvar Aubameyang još uvijek nije napustio Barcu.

Prije nekoliko dana objavljeno je da je Barcelona prihvatila ponudu Chelseaja od 25 miliona eura i da će Auba otputovati na ljekarske preglede, no to se još uvijek nije desilo.

Engleski mediji navode da su se problemi javili u pregovorima Chelseaja i Aubameyanga oko ugovora jer Gabonac nije zadovoljan s onim što mu Plavci trenutno nude.

Navodno, najveći problem je što Chelsea nudi Aubameyangu ugovoro samo do kraja ove sezone, a iskusni napadač ne želi da potpiše saradnju ukoliko ugovor ne bude barem na dvije godine.

Zbog toga je Aubameyang još uvijek u Barceloni i vjerovatno će sutra biti u sastavu za meč protiv Valladolida, a u Chelseaju imaju sve manje vremena da završe ovaj transfer.

Plavci moraju hitno dovesti napadača jer nemaju "klasičnu devetku" na raspolaganju, a sigurno da bi Gabonac bio odlično pojačanje. Ipak, očito u Chelseaju ne žele previše da se obavezuju zbog čega mu nude samo ugovor na godinu dana.

Aubameyang s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2025. godine i bit će zanimljivo vidjeti da li ćemo ga gledati u dresu ovog kluba do kraja ove sezone.