Propala mu karijera? Usain Bolt izbačen iz ekipe!

Nekadašnji jamajčanski sprinter Usain Bolt danas je izbačen iz ekipe Central Coast Marinersa, australskog kluba koji se takmiči u prvoj ligi.

Inostrani mediji su prije nekoliko dana pisali da će Bolt uskoro potpisati profesionalni ugovor sa ovim klubom i steći pravo nastupa na takmičarskim utakmicama, ali od toga očigledno neće biti ništa jer je došlo do određenih nesuglasica.

Novinar Foxa Daniel Garb piše da je do odbijanja ponude došlo zbog finansijskog aspekta ugovora. Marinersi su Boltu navodno ponudili 150.000 dolara za sezonu, a iz Boltovog tabora su insistirali na čak tri miliona.

"Neće potpisati ugovor. Novac je problem, ali i neslaganje s trenerom. U konačnici se svelo na to da trener nije želio igrača u ekipi koji bi više uticaja imao na prodaju karata nego na igre na terenu", rekao je Garb.

Iz tog razloga je Bolt izbačen iz ekipe, pa se na stranicama australskog kluba navodi da ove sedmice neće trenirati s ekipom, sve dok ili ako se klub i on ne dogovore oko uslova i ozvaniče dogovor. Trener Marinersa je to učinio kako bi se njegovi fudbaleri neometano pripremali za susret protiv Melbourne Cityja.

Podsjetimo, Usain Bolt je karijeru atletičara završio prošlog ljeta, a u međuvremenu se posvetio fudbalu i do sada je trenirao sa nekoliko klubova u kojim se pokušao izboriti za ugovor. Već neko vrijeme Usain Bolt trenira sa Central Coast Marinersima, za koje je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica i postigao dva gola.