Prošao kroz pakao zbog transfera u Real, pa 16 godina kasnije priznao: "Najveća greška u životu..."

ramos

Sergio Ramos je na ljeto 2005. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje iz Seville

Kraljevski klub tada je izdvojio skoro 30 miliona eura za dolazak Ramosa i to je bio fantastičan potez. On je već skoro 16 godina jedan od najvažnijih igrača Reala s kojim je osvojio skoro sve što je mogao.

Međutim, već neko vrijeme se priča o tome da će Ramos na ljeto napustiti klub jer mu ističe ugovor. Real mu ne nudi uslove koje on želi i još je preostalo malo vremena da pokušaju naći zajednički jezik.

Ramos je Sevillu napustio sa 19 godina, a njegova odluka da ode u Real Madrid se nije svidjela navijačima ovog kluba. Ipak, Ramos je svjestan da je to bila najbolja odluka koju je mogao donijeti iako su on i njegova porodica dosta propatili zbog toga.

"Znam šta Sevilla kao klub predstavlja i kako se navijači osjećaju. Niko mi ne mora to govoriti jer sam sve to osjetio i doživio prije dosta godina. Sve što se tada dešavalo je bilo previše. Svašta se pisalo i govorilo po Sevilli tada i nanijeli su dosta boli meni, ali i mojoj porodici. Nikada im neću oprostiti za bol koju su nanijeli mom djedu i baki i roditeljima koji se ne mogu vratiti na stadion Seville".

"To je najveća bol koju sam osjetio. Zato sam bijesno reagovao i tako slavio kada sam zabio gol na stadionu Seville u dresu Reala. Istu odluku bih donio i narednih hiljadu puta da moram jer je ona bila ispravna za mene", govori Ramos.

On je otkrio i koja je najveća greška koju je napravio tada kada je prelazio u Real Madrid.

"Najveća greška u životu je što se tada nisam javno oglasio i objasnio šta se dešava. Drugi su pričali za mene i to je bila velika greška. Moj transfer je dogovor dva kluba i Real nije aktivirao otkupnu klauzulu kako se pričalo tada. Navijači su imali pogreške informacije i u svemu su samo mene krivili, a klub me zapravo prodao".