Prosinečki dobija posao u bivšem klubu?!

Robert Prosinečki, prema najavama medija iz susjedstva, neće dugo čekati na novi angažman.

Proslavljeni hrvatski fudbaler nije uspio u svojoj misiji da odvede BiH na Evropsko prvenstvo i prije nekoliko dana je otpušten, a čini se kako mu u ovom trenutku ne manjka ponuda za novi posao.

Najprije su iz Azerbejdžana stigli navodi kako je njihova reprezentacija zainteresovana da ponovo dovede Žutog na klupu, a nije isključeno ni da se Prosinečki vrati u još jedno staro jato, tačnije u Crvenu zvezdu.

Mediji u Srbiji pišu kako bi klupu Crvene zvezde uskoro mogao napustiti Vladan Milojević kojem grčki i kineski klubovi ne daju mira, a ukoliko sjajni stručnjak prihvati jednu od bogatih ponuda, na njegovo mjesto bi mogao stići upravo Prosinečki.

"U Crvenoj zvezdi su napravili listu potencijalnih kandidata na kojoj trenutno najbolje kotira bivši igrač Ivan Vukomanović, a u klubu razmišljaju također i o Prosinečkom", piše, između ostalog, Kurir.

Ne treba napominjati kako Prosinečki u Crvenoj zvezdi uživa legendarni status, a na Marakani se kao trener već imao priliku okušati od 2010. do 2012. godine. Bio mu je to i prvi samostalni angažman - piše Sportsport.ba.