Prosinečki doveo pojačanje iz Dinama za milion eura

Mario Šitum (27) u Dinamu je igrao stražnjeg i prednjeg bočnog na obje strane terena, a najpoznatiji je po tome što je velik dio od devet godina u klubu proveo na posudbama u Lokomotivi, Speziji i Lechu.

Sada je potpisao ugovor na 2,5 godina s Kayserisporom, posljednjeplasiranom momčadi turskog prvenstva čiji je trener odnedavno Robert Prosinečki. Šitum je drugi igrač iz HNL-a koji je tamo otišao ove sedmice nakon što je Kayseri pojačao Zoran Kvržić iz Rijeke.

Turski mediji pišu da Dinamo dobiva milion eura odštete i 20 posto od Šitumovog budućeg transfera.

“Zahvaljujem Dinamu što mi je izašao u susret i pustio me u novu inozemnu avanturu. Lijepo je znati da je Prosinečki imao veliku želju za mojim dolaskom”, komentirao je Šitum.

Za Dinamo je ove sezone odigrao 17 utakmica uz jedan gol i dvije asistencije, a ukupno ima 90 mečeva i 10 golova za prvaka Hrvatske. U karijeri je za Dinamo, Lokomotivu, Speziju i Lech skupio 263 nastupa i 32 gola.

Sada je postao četvrti igrač koji je otišao iz Dinama ove zime, ali i prvi Dinamov januarski izlazni transfer. Za razliku od njega, koji je prodan, Ivo Pinto, Marko Lešković i Dinko Horkaš otišli su na posudbe.

Odlaskom svog miljenika Šituma, kojeg je vodio u Poljskoj, Italiji i Dinamu, Bjelica je ekipi priključio Sadegha Moharramija, koji se vratio s posudbe iz Lokomotive te će uz Petra Stojanovića konkurirati na poziciji desnog beka.